Entreprenad FSE504 – Akallalänken södra – är geografiskt belägen i norra Stockholm, mellan Hjulsta o Akalla. Entreprenaden består av byggnation av väg, busshållplats, gång- o cykelväg samt vägbro över E18. Arbeten kommer i stort att utföras inom Igelbäckens kulturreservat. Entreprenaden bedrivs inom ramen för Förbifart Stockholm.

Byggherre är Trafikverket o entreprenör är Infrakraft Sverige AB.

De södra delarna av Akallalänken mot Hjulstavägen och Hjulstastråket behöver dras om, för att E4 Förbifart Stockholm ska kunna ansluta till Trafikplats Hjulsta.

Ombyggnaden av de södra delarna av Akallalänken kommer att skapa bättre förutsättningar för den lokala trafiken. Bland annat blir det en upprustad väg med särskild gång- o cykelväg, en ny anslutning till Igelbäckens kulturreservat och kortare restid mellan Akalla och Hjulsta.

Trafiken på E18 kommer att påverkas minimalt. Totalavstängning kommer att ske två gånger per år. Gång- o cykelvägen kommer att påverkas under byggtiden, då den befintliga gång- o cykelvägen sträcker sig genom arbetsområdet. Gång- o cykeltrafiken kommer hela tiden att komma fram men kommer behöva ledas om.

I september började arbetet med att lägga om de södra delarna av Akallalänken o bygga en ny bro över E18, för att ansluta Akallalänken till Hjulstavägen. Byggplatsetableringen är i stort sett färdigställd o nu börjar arbetet i området. De första arbetena som ska göras är markförstärkningsarbeten som kommer att pågå under hela hösten.

Arbetena kommer att pågå i cirka två år och beräknas vara klara till hösten 2026.